Vilken typ av flytthjälp är bäst? 

Att avgöra vilken typ av flytthjälp som är bäst är ingen lätt uppgift – ett tips är flyttfirma nordiskaflyttkompaniet.se/. Generellt kan man dela in flytthjälp i två kategorier, professionell flytthjälp och flytthjälp från vänner och familj. När du ska flytta har du alltså två alternativ, att anlita en flyttfirma eller att be vänner, bekanta eller familj om hjälp. Vilken slags flytthjälp du ska välja beror på en mängd olika faktorer och är ett beslut du får ta genom att väga fördelar samt nackdelar med både alternativen. 

Flytta själv med hjälp av nära och kära 

Om du flyttar själv kommer du troligtvis undan billigare än om du anlitar en flyttfirma. Notera dock att det inte är möjligt att flytta helt gratis, förutsatt att du inte kan låna allt du behöver av någon utan kostnad. I de flesta fall behöver du hyra antingen ett släp eller en flyttbil. Flyttkartonger, annat packningsmaterial och drivmedel är andra kostnader du behöver räkna med i totalkostnaden för flytten. För att detta alternativ ska vara möjligt måste du även ha förutsättningarna för att flytta själv. Antingen måste du eller någon som hjälper dig flytta ha ett B-eller C-körkort, beroende på hur stor flyttbil som ska köras. Planeringen är otroligt viktig när du ska flytta på egen hand för att din flytt ska flyta på smidigt. Planeringen tar tid och många förberedelser behöver göras för att göra flyttdagen så enkel och smärtfri som möjligt. Detta alternativ passar dig som inte har något emot att göra jobbet som krävs för att flytta själv och har tiden som krävs. Det krävs dock att du och de som hjälper dig flyttar har en rätt bra fysik så ni klarar av och orkar utföra flytten. Kom ihåg att dubbelkolla att din hemförsäkring täcker skador som eventuellt kan uppkomma om du flyttar på egen hand. 

Anlita flyttfirma 

Generellt är det dyrare att anlita en flyttfirma än att flytta själv men det beror på vilka förutsättningar du har och hur stort bohag du har. För små flyttar kan kostnaden i princip bli densamma om du flyttar själv som om du anlitar en flyttfirma. Att anlita en flyttfirma kan ge en enorm avlastning och är ett bra alternativ för dig som helst slipper att flytta själv och har ekonomin som krävs för att anlita en flyttfirma. Flytten kommer att flyta på smidigare och arbetet kommer att gå snabbare. Hos vissa flyttfirmor kan du dessutom låna flyttkartonger och i vissa fall även annat packningsmaterial. Då kan du spara pengar eftersom du inte behöver köpa dessa saker själv.