Att flytta till mindre bostad 

Ibland vill eller måste man flytta till en mindre bostad. Man kanske har blivit ensamstående, man kan ha fått sämre ekonomi eller så trivs man helt enkelt inte i den större bostaden. Men vad är bra att tänka på när man ska flytta till en mindre bostad? 

 

Rensa i röran 

När du får mindre utrymme måste du också minska ner antalet prylar du har. Redan innan flytten är det bra att rensa bland alla dina saker innan du bokar flyttfirma i Stockholm. Du kanske inte behöver fyra olika vispar, tre likadana böcker och alldeles för stora kläder. I och med rensningen slipper du dra med dig massor av onödigt. Det sparar plats i kartongerna, det gör flytten smidigare och du får mer utrymme i din nya bostad. 

 

Vad får plats? 

Det är också viktigt att du mäter och tittar på vilka möbler du kan få med dig i flytten. Finns det ritningar med skalenliga mått kan du med fördel be om en kopia på dem. På så sätt kan du mäta dina möbler och rita in dem i bostaden för att se hur du kan möblera. Då har du också en bättre bild framför dig och det underlätta för eventuella personer som hjälper dig med flytten. 

 

Organisera efter rum 

När du börjar packa är det klokt att organisera saker efter rum. Markera kartongerna med badrum, sovrum, kök med mera. På så vis kan du enkelt placera kartongerna i rätt rum och packa upp dem direkt på plats. Du behöver inte heller leta igenom alla kartonger om du söker efter en stekpanna, hårborste eller liknande. 

 

Särskilt viktiga saker kan du placera i en annan låda, eller i en väska som du alltid håller koll på. Då riskerar du inte att sakerna kommer bort. 

 

Komma i ordning snabbare 

I en mindre bostad kanske du inte kan ha kartonger stående under en längre tid. Då är det viktigt att komma i ordning snabbt. Packa upp direkt när du finner det du söker efter. Se också till att lägga saker på rätt plats direkt. Då behöver du inte gå tillbaka och lägga saker till rätta senare. Du sparar tid och energi på att till exempel placera besticken direkt i lådan istället för att ställa dem på bänken. 

 

Tips för flytten 

Om du är ovan när det kommer till att flytta kan det vara klokt att läsa på några tips kring hur allt går till. På så sätt blir du mer förberedd och du slipper oroa dig för oförutsedda händelser. Det finns flera tips online och troligen har du också kunniga personer i din närhet som har flyttat en eller flera gånger. Ett bra tips är att sätta ihop en checklista som gör att du lätt kan bocka av när en eller annan sak är klar. Då missar du inget och du vet att allt som måste göras faktiskt görs. Ta med allt från uppsägning till sortering, bokning av flyttföretag och annat viktigt.