Flyttips till dig som ska flytta hemifrån 

Det kan kännas både skrämmande och spännande att flytta hemifrån. Men ofta får man hjälp av familjen vilket kan göra det lättare. Dock finns det även ett antal tips som kan vara bra att känna till. Genom att följa dessa tipsen kommer flytten förhoppningsvis att bli mycket smidigare. En sak som alla får räkna med är att det kan bli lite stökigt och vara tidskrävande att packa ihop allt som behövs. 

 

Adressändring och flyttanmälan 

En av de första saker du bör göra när du ska flytta är att boka stockholmsflyttfirma.se och flyttfirmor och sedan göra en flyttanmälan. Det gör du till skatteverket och anledningen till detta är att så blir du folkbokförd rätt. Det bästa är att göra detta innan du flyttar, men du har en vecka efter flytten. En annan sak som du bör komma ihåg är att göra en adressändring. Detta gör du också hos Skatteverket. Det finns bra information på deras hemsida om hur det hela fungerar. 

 

Försäkring 

En hemförsäkring är en annan sak som kan vara viktigt genom flyttips i stockholm. Det är omöjligt att förutspå när en olycka sker. Står du då utan försäkring kommer du inte att få någon ersättning ifall det skulle börjat brinna eller du fått inbrott. 

 

Teckna abonnemang 

Ett abonnemang för internet och el är också en sak du bör teckna direkt när du flyttar. Ett tips när du letar efter dessa abonnemang är att jämföra flera alternativ. På så sätt får du lättare reda på vilket alternativ som är bäst för dig. En sak som kan vara bra att titta på är uppsägningstiden på abonnemangen ifall du skulle vilja ändra eller avsluta det. 

 

Inköpslistor 

En av de roligaste delarna när du flyttar är att måla om, köpa nya möbler och inreda. Detta kan ta lite tid när du flyttar hemifrån för första gången eftersom att köpa alla möbler du behöver kan bli rätt dyrt. Men det är de mindre sakerna som du använder oftare. Du kan till exempel klara dig utan en soffa ett tag. Så länge du har någonstans att sitta och sova kan du vänta lite med resten av möblerna. 

Ett tips är att du skriver ner allt du behöver, börja sedan med att köpa de saker som du kommer använda i stort sett varje dag, som porslin, kastruller, köksredskap och så vidare. 

 

Anlita flytthjälp 

De flesta som flyttar hemifrån får ofta flytthjälp från sina föräldrar. Men om det är mycket som ska flyttas kan det vara smart att anlita flytthjälp genom en flyttfirma. På så sätt slipper du skaffa en släpvagn eller flyttbil. De sköter istället hela flytten. 

 

Ta all tid du behöver 

Som nämnt tidigare är det både spännande och lite skrämmande att flytta hemifrån. Men att få inreda sitt nya hem är väldigt kul. Det varierar lite hur flytten ser ut mellan olika personer, vissa vill att allting ska gå så snabbt som möjligt, medan andra gärna tar lite tid på sig. Det bästa är att du tar dig den tid du behöver. Stressa inte igenom flytten, det är då lätt att du glömmer något viktigt.