När du inte har någon flyttbil 

Att flytta kan ofta ta lång tid och är oftast otympligt. Det innebär tunga lyft med kroppen i osmidiga positioner, emellanåt nedför långa och trånga trappor. Dessutom kan det krävas, eller åtminstone vara att föredra, att ha ett större fordon med stor plats inuti. Med stora möbler krävs stort utrymme och förutom storleken på föremålen som ska flyttas sparas det mycket tid om flera saker kan flyttas i varje omgång. Utöver detta gäller det oftast att man är fler än en person, då vissa sake helt enkelt inte går att flytta på egen hand. 

 

Som du kanske märker finns en lång lista av saker som gör en flytt till ett heltidsarbete. Och som tur är finns personer som har just detta som heltidsarbete. De antingen äger eller arbetar för en flyttfirma. Flyttfirmor finns det gott om i Sverige, så det är inte speciellt svårt att hitta en. “Är det svårt att hitta en som är bra?” kanske du frågar dig. Svaret är: det beror på. Dels beror det lite på hur din flyttsituation ser ut. Har du väldigt dyrbara samt stora och otympliga saker? Då kan det vara skönt att anlita personer med lång erfarenhet. I såna fall kan du till exempel kolla på hur länge firman har varit operativ. Det kan hända att du får betala mer i sådana fall. Ofta har dessa firmor en mer utförlig, och dyrare försäkring, vilket säkerställer dina prylar en aning mer. 

 

Vill du däremot ha tag på en firma som tar ut en lägre betalning finns även sådana tillgängliga. Potentiella nackdelar här kan vara att de är mindre erfarna, eller att fe har en lägre efterfrågan. En fråga att ställa sig i lägen där det endast beror på efterfrågan är varför efterfrågan är låg. Kanske är kvalitén bristande, eller kanske är det bara marknadsföringen. Ett knep för att få reda på huruvida kvalitén håller måttet är att fråga sig för. Känner du någon som tidigare har anlitat denna firma? Kanske kan denna personen ge sitt omdöme. En sak som är lika, oberoende av pris, är att en befintlig försäkring finns. Denna vill man gärna se för att tro på att den finns, och för att klargöra för sig själv vad som ingår i den. 

 

Ibland tas ett fast pris för jobbet, och ibland ett timpris. Det är en sak som är bra att ha koll på i förhand för flytthjälp stockholm. Det går ofta att räkna ut lite snabbt i förhand på ett ungefär vad som lönar sig mest. Risken med timpris är ju att de tar lägre tid på sig, då de tjänar mer pengar på det. Så för att slippa risken för fördröjning kan ju ett fast pris vara att föredra, även om detta må kännas aningen högre efter en preliminär kalkyl.