Välja rätt flyttfirma 

En stor utmaningen många som planerar att flytta ställs inför är att fixa någon slags flytthjälp. Även om det i vissa fall kan vara tekniskt sett möjligt att flytta på egen hand är det inte att föredra. Vissa möbler kan vara i princip omöjliga att flytta på ensam och om inte annat kan det vara riktigt fysiskt utmanande. Därför är det bra att noga se över möjligheterna att anlita en flyttfirma, alternativt ta hjälp av familj och vänner under flyttdagen. 

 

Flyttfirma eller flytta själv 

När flytten närmar sig behöver du fråga dig själv om en flyttfirma är rätt val för dig. Om du har ett mindre boende med färre möbler och ägodelar är det kanske ingen självklarhet att anlita en flyttfirma. Om du istället har ett större boende med fler och större möbler kan en flyttfirma bidra med många fördelar. Hur du än väljer att hantera flytten bör du vara medveten om att det finns för och nackdelar med både alternativ. Det viktigaste är dock att planera flytten i god tid och boka flytthjälp långt i förväg. På så sätt finns det ingen risk att du står själv under flyttdagen och på något sätt behöver lista ut hur du ska flytta på soffan utan någon assistans. 

 

Anlita rätt flyttfirma 

Om du bestämmer dig för att anlita en flyttfirma står du inför ett ytterligare tufft beslut, nämligen vilket flyttfirma du ska anlita. Med ett enormt stort utbud av skickliga flyttfirmor i branschen kan det vara klurigt att veta vilken som passar just dig bäst. Som tur är finns det mängder av jämförelsesajter du kan använda dig av för att enkelt kunna jämföra olika flyttfirmor med varandra. Du kan även begära en offerter manuellt från ett antal olika firmor för att kunna jämföra priserna på egen hand. Låt detta process ta tid och stressa inte fram ett beslut. 

 

Vad du kan förvänta dig av en flyttfirma 

För att vara säker på att du anlitar en kvalitativ och seriös flyttfirma är det ett antal saker du bör titta efter. Detta kan du förvänta dig av en trygg och säker aktör i branschen. 

 

Konsultation 

Innan du bokar in din flytt ska du få en konsultation hos flyttfirman. Du ska få tydliga svar på alla dina frågor och flyttfirman ska vara tillmötesgående och enkel att kommunicera med. 

 

Säker hantering av dina saker 

En professionell flyttfirma vasastan vet hur de ska hantera ditt bohag på rätt sätt för att minimera risken för att något går sönder. Någon slags garanti kan visa på att firman vet vad de sysslar med. 

 

Ytterligare tjänster förutom transport 

Du ska kunna begära både nedmontering och återmontering av möbler om du så önskar. Du kan även begära att alla dina möbler ställs på rätt plats i ditt nya hem. 

 

Ett tydligt pris från början 

Innan du bokar in flyttfirman ska du få ett tydligt pris utan att det tillkommer några avgifter du inte är medveten om. 

 

Punktlig flyttfirma 

Du ska förvänta dig att din flyttfirma tar din tid på allvar och utför sitt arbete utefter vad ni tillsammans bestämt.